Manual Part1 And Manual Part 2 Notes
follow these Questions and ans for interviews
Topics like
1) SDLC
2) STLC
3)Defect Life cycle
4) SDLC
Questions And Answer:
1) Waterfall model
2) V model
3) Agile Methodology
5)Sanity Testing
6)System and Functional testing
7)UAT testing
8) Priority severity
9)STLC
10) Test plan
11) Test Case Design
12) Test Case Review
1. Explain what is software testing.
Ans - It is the process of analyzing any given piece of software to determine if it meets shareholders’ needs as well as detecting defects, and ascertaining the item’s overall quality by measuring its performance, features, quality, utility, and completeness. i.e Software testing
2. What is quality control, and how does it differ from quality assurance?
Ans - Quality control is the process of running a program to determine if it has any defects, as well as making sure that the software meets all of the requirements put forth by the stakeholders. Quality assurance is a process-oriented approach that focuses on making sure that the methods, techniques, and processes used to create quality deliverables are applied correctly.
3. What exactly is manual software testing, and how does it differ from automated software testing?
Ans- Manual software testing is a process where human testers manually run test cases, then generate the resulting test reports. With automation software testing, these functions are executed by automation tools such as test scripts and code. The tester takes the end user’s role to determine how well the app works.
4. What are the advantages of manual testing?
Ans -
Manual testing’s strengths are:
It is cheaper than any automation tool
It’s ideal for testing minor changes It’s perfect for ad hoc testing
Testers don’t have to know anything about automation tools It’s great for testing UI’s
5. On the other hand, what are the drawbacks to manual testing?
Ans - Manual testing’s weaknesses are:
Susceptible to human error
Some tasks may be difficult to accomplish manually, requiring more time to complete
The cost adds up, so it’s more expensive in the long run
You cannot record the manual testing process, so it’s hard to replicate it.
6. What kind of skills are needed for someone to become a software tester?
Ans - Software testers need skills such as:
Problem-solving skills
Excellent written and verbal communication skills Detail-oriented
Able to handle the pressure
Can work solo or as a team member equally well Organizational skills
Related technical skills
7. Explain what is SDLC.
Ans - This is an acronym for Software Development Life Cycle and encompasses all of the stages of software development, including requirement gathering and analysis, designing, coding, testing, deployment, and maintenance.
8. What is a test case?
Ans - Test case is used to check whether an application complies with its requirements. It is a documented set of circumstances including prerequisites, input values, and expected outcomes.
9. What is a test scenario?
Ans - A test scenario is derived from a use case. It's used to test an application's feature from beginning to end. Multiple test cases can be accommodated by a single test scenario. When there is a time constraint during testing, scenario testing comes in handy.
10. What is a test plan?
Ans - A test plan is a formal document that specifies the scope of testing, the method to be used, the resources needed, and the estimated time to complete the testing process. It is derived from the specifications (Software Requirement Specifications).
11. What is test data?
Ans - Test data is information that is used to test software with various inputs and determine whether the resulting output matches the intended result. This data is generated based on the needs of the company.
12. What is a test script?
Ans - An automated test case created in any programming or scripting language is known as a test script. These are essentially a collection of instructions for evaluating an application's functionality.
13. What types of manual testing are there? Break them down.
Ans - Manual testing is broken down into:
Black Box White Box Integration Unit System Acceptance
14. What is black box testing, and what are the various techniques?
Ans -Software testers employ black-box testing when they do not know the internal architecture or code structure. The techniques are-
Equivalence Partitioning
Boundary value analyse & Cause-eff
15. What is white box testing ?
Ans - Unlike black-box testing, white box involves analysing the system’s internal
architecture and/or its implementation, in addition to its source code quality.
16. White box testing various techniques?
Ans - It’s techniques are: Statement Coverage Decision Coverage
17. What’s the difference between verification and validation?
Ans - Verification evaluates the software at the development phase, ascertaining whether or not a product meets the expected requirements. On the other hand, validation evaluates the software after the development phase, making it sure it meets the requirements of the customer.
18. What’s a testbed?
Ans - It’s not furniture. A testbed is an environment used for testing an application, including the hardware as well as any software needed to run the program to be tested.
19. What is Sanity testing?
Ans - Sanity testing is testing done at the release level to test the main functionalities. It’s
also considered an aspect of regression testing.
20. When should developers implement configuration management procedures?
Ans - This should be done during test planning.
0 Comments